На ФПМ Требиње почела са радом математичка конференција „Савремени математички проблеми“ посвећена проф. Др Миленку Пикули

На Факултету за производњу и менаџмент Требиње почела са радом математичка конференција „Савремени математички проблеми“ посвећена проф. Др Миленку Пикули дугогодишњем професору математике на Универзитету у Источном Сарајеву, утемељивачу катедре за математику УИС-а и дугогодишњем декану Филозофског факултета нашег Универзитета.
Вриједи напоменути да је професор Пикула успоставио сарадњу УИС-а и Универзитета Ломоносов. На конференцији су се у церемонијалном дијелу обратили декани проф. др Душан Јокановић, проф. Др Драга Мастиловић, проф. Др Снежана Маринковић и градоначелник Требиња Лука Петровић који је изразио задовољство што се конференција одржава у Требињу и наду да овакве конференције јесу основ за подршку будућој истраживачкој станици у Требињу.
Потом су пленарна предавања одржали академик Вјечеслав Јурко са Универзитета Саратов из Русије и академик Стеван Пилиповић – САНУ.
У наставку је академик Мирјана Вуковић говорила о научном дјелу професора Пикуле.
Конференција је од 17 часова наставила рад у секцијама на којим ће бити изложено 60 научних радова.
Конференција наставља рад сутра ујутро а, завршна пленарна сједница је планирана за 12 часова.


"Савремени математички проблеми"

Коментари су закључени.