ОБАВЈЕШТЕЊЕ – Социологија

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Обавјештавају се студенти I године Факултета за производњу и менаџмент Требиње да ће се предавања из предмета Социологија, код проф. др Божа Милошевића, одржати у суботу 20.10.2018. године са почетком у 8.00 часова.

Студентска служба

Пленарном сједницом која је одржана 13.10 у 12.00 часова окончан је рад математичке конференције „Савремени математицки проблеми „

Завршном пленарном сједницом која је одржана 13.10 у 12.00 часова окончан је рад математичке конференције „Савремени математицки проблеми “ посвећене проф. Др Миленку Пикули. На конференцији су у секцијама за Алгебру и геометрију, Анализу, Примјењену математику и Историју и филозофију математике изложена 54 научна рада. На завршној сједници су се обратили Академик Вјечеслав Јурко, доц. Др Владимир Владичић, проф. Др Видан Говедарица и проф. Др Миленко Пукула који је веома емотивно изразио велику захвалност за организовање конференције.
Сви учесници су изразили задовољство квалитетом организације конференције и нивоом научних радова. На свечаној вечери професору Пилули су уручени пригодни поклони у знак захвалности за дугогодишњи предан рад у академској заједници.


Окончан је рад математичке конференције

На ФПМ Требиње почела са радом математичка конференција „Савремени математички проблеми“ посвећена проф. Др Миленку Пикули

На Факултету за производњу и менаџмент Требиње почела са радом математичка конференција „Савремени математички проблеми“ посвећена проф. Др Миленку Пикули дугогодишњем професору математике на Универзитету у Источном Сарајеву, утемељивачу катедре за математику УИС-а и дугогодишњем декану Филозофског факултета нашег Универзитета.
Вриједи напоменути да је професор Пикула успоставио сарадњу УИС-а и Универзитета Ломоносов. На конференцији су се у церемонијалном дијелу обратили декани проф. др Душан Јокановић, проф. Др Драга Мастиловић, проф. Др Снежана Маринковић и градоначелник Требиња Лука Петровић који је изразио задовољство што се конференција одржава у Требињу и наду да овакве конференције јесу основ за подршку будућој истраживачкој станици у Требињу.
Потом су пленарна предавања одржали академик Вјечеслав Јурко са Универзитета Саратов из Русије и академик Стеван Пилиповић – САНУ.
У наставку је академик Мирјана Вуковић говорила о научном дјелу професора Пикуле.
Конференција је од 17 часова наставила рад у секцијама на којим ће бити изложено 60 научних радова.
Конференција наставља рад сутра ујутро а, завршна пленарна сједница је планирана за 12 часова.


"Савремени математички проблеми"

КОНКУРС за упис студената у прву  годину  другог циклуса студија  у трећем уписном року

КОНКУРС

за упис студената у прву  годину  другог циклуса студија  у трећем уписном року на Факултету за производњу и менаџмент Требиње у академској 2018/2019. године

 

У академској  2018/2019. години Факултет за производњу и менаџмент Требиње у прву годину другог циклуса студија у трећем уписном року уписује 13 студената на два студијска програма:

 

 • Индустријски менаџмент
 • 2 студента на буџет РС,
 • 2 студента на суфинансирање и
 • 1 страног држављана.

 

 • Индустријско инжењерство за енергетику
 • 5 студената на буџет РС,
 • 2 студента на суфинансирање и
 • 1 страног држављана.

 

Кандидати на пријемном испиту полажу тест из области које се слушају на првом циклусу студија (Индустријски менаџмент односно Индустријско инжењерство за енергетику).

Студије на другом циклусу трају једну годину, а завршетком студијских програма стичу се звања:

 • Мастер индустријског инжењерства и менаџмента – 300 ECTS
 • Мастер индустријског инжењерства за енергетику – 300 ECTS

 

      Трећи уписни рок ДРУГОГ ЦИКЛУСА СТУДИЈА:

 

 • пријављивање кандидата почиње 15.10.2018. године, а завршава 19.10.2018. године (пријем докумената се врши сваки радни дан);

 

 • полагање пријемног испита обавиће се 22.10.2018. године са почетком у 9.00 часова;

 

 • објављивање резултата конкурса је до 24.10.2018. године до 14.00 часова.

 

 • упис примљених кандидата обавиће се од 29.10. до 02.11.2018. године.

 

      Накнада за техничке и директне материјалне трошкове у вези са полагањем пријемног испита износи 60,00 КМ, а инструкције за уплату кандидати ће добити у Студентској служби Факултета.

 

 

Приликом пријављивања на конкурс кандидати су дужни поднијети пријаву и приложити сљедећа  документа, и то:

 

 1. Извод из матичне књиге рођених;
 2. Увјерење о држављанству које није старије од 6 мјесеци;
 3. Оригинал или овјерену копију дипломе о завршеном I циклусу студија;
 4. Увјерење о положеним испитима;
 5. Наставни план и програм студија које је кандидат завршио (уколико је студирао на другом факултету).
 6. Доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита.

 

Висина школарине за суфинансирајуће студенте износи 880,00 КМ.

 

Плаћања школарине до 26 година живота ослобођени су:

 

 1. Студенти – дјеца погинулих и несталих бораца ВРС,
 2. Студенти – дјеца ратних војних инвалида ВРС I и II категорије,
 3. Студенти – инвалиди ВРС од I до V категорије,
 4. Студенти са инвалидитетом и
 5. Студенти – дјеца без оба родитеља.

 

50% од пуног износа школарине, до навршених 26 година живота, плаћају:

 

 1. Студенти – дјеца ратних војних инвалида ВРС од III до VI категорије,
 2. Редовни студенти из породица са два или више студената првог циклуса студија на јавним високошколским установама у Републици Српској.

 

Кандидати су обавезни да на полагање пријемног испита понесу личну карту или пасош.

 

Детаљније информације могу се погледати на сајту Факултета www.fpmtrebinje.com или добити на телефоне број 059/240-654 и 059/490-654.

 

 

                                                                                               Студентска служба

 

Требиње, 08.10.2018. године

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – Индустријско инжењерство за енергетику,Транспорт флуида цијевима и Аутоматизација процеса

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Обавјештавају се студенти IV године Индустријског инжењерства за енергетику да ће се предавања из предмета Транспорт флуида цијевима, код доц. др Гарана Орашанина, одржати у петак 12.10.2018. године од 8.00 до 11.45 часова, а из предмета Аутоматизација процеса у петак 12.10.2018. године од 12.00 до 13.45 часова и суботу 13.10.2018. године од 8.00 до 11.45 часова.

Студентска служба

Конференција „Савремени математички проблеми“

На  Факултету за производњу и емнаџмент Требиње у петак и суботу, 12. и 13. октобра 2018. одржати ће се конференција „Савремени математички проблеми“ која је посвећена дугогодишњем просвјетном и научном раднику Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Миленку Пикули.

Конференција ће окупити велики број научника из региона и свијета, а на конференију је пријављено преко 50 научних радова из разних области математике.
Пленарна предавања на конференцији „Савремени математичи проблеми“ одржати ће:
 1. професор Yurko Vjacheslav са Универзитета Саратов из Русије на тему: „INVERSE PROBLEMS FOR DISCRETE OPERATORS“
 2. академик Стеван Пилиповић са Природно-математичког факултета Нови Сад на тему: „КРАТКИ ПРИКАЗ ТЕОРИЈЕ УОПШТЕНИХ ФУНКЦИЈА: НОВИ РЕЗУЛТАТИ“

Свечани пријем студената прве године

У складу са Академским календаром, данас је на Факултету за производњу и менаџмент Требиње почела нова школска година. Том приликом уприличен је свечани пријем студената прве године који ће се у наредном периоду школовати на овом Факултету и то на два смјера Индустријски менаџмент и Индустријско инжењерство за енергетику.

Декан Факултета, проф. др Душан Јокановић упутио је студентима ријечи добродошлице и упознао их са наставним кадром и правилима студирања. Студенте је поздравио и Продекан за наставу, проф. др Обрад Спаић, као и остали професори Факултета. Бруцошима је приказан рад и функционисање интернет странице Факултета са циљем што боље информисаности и комуникације на релацији студент-наставник-студентска служба, а након тога упознати су са лабораторијама, библиотеком и учионицама Факултета.
На крају свечаног пријема, студентима су подјељени индекси.

Желимо пуно среће и успјеха у раду бруцошима Факултета за производњу и менаџмент Требиње.

Факултет за производњу и менаџмент Требиње


Пријем бруцоша