ФПМ партнер у реализацији програма за стручну обуку и запошљавање CNC оператера

Дана, 11.03.2020. године, у малој сали градске управе Града Требиња, одржан је састанак  у оквиру пројекта “Моја будућност”, у сврху реализације програма “Стручно оспособљавање, усавршавање и запошљавање оператера на CNC машинама за обраду метала у Источној Херцеговини“, који у БиХ, Републици Српској реализује Фондација Хелветас. Програм реализује Агенција за развој малих и средњих предузећа Града Требиња у партнерству са Градом Требињем, Заводом за запошљавање Републике Српске – филијала Требиње, Факултетом за производњу и менаџмент Требиње, Фондацијом Хелветас, Едукативним центром Привредне коморе Републике Српске, и предузећем Swisslion IAT а.д. Требиње.

Састанку су присуствовали представници: Агенције за развој малих и средњих предузећа Града Требиња, локалне управе Града Требиње, Завода за запошљавање Републике Српске – филијала Требиње, Факултета за производњу и менаџмент Требиње, Фондације Хелветас, те предузећа Swisslion IAT а.д. Требиње.  Имајући у виду чињеницу да се на јавни конкурс пријавио велики број кандидата, договорено је да се у склопу  одабира на јавни конкурс, дана 16.03.2020. године обави интервју.

Улога Факултета за производњу и менаџмент Требиње у склопу програма је реализовање теоретског дијела наставе кроз четири модула, док ће се практични дио наставе одржати у предузећу Swisslion IAT а.д. Требиње.

Због новонастале ситуације и наредбе ресорног Министарства у циљу сузбијања и ширења Корона вируса почетак теоретског дијела наставе одгођен је до почетка априла мјесеца текуће године.

Циљ организовања наведеног програма је унаприједити квалитет и капацитете радне снаге и конкурентности, осигурати боље могућности запошљавања и ојачати институционалне капацитете и мрежу између сектора рада и образовања на простору источне Херцеговине.


ФПМ партнер у реализацији програма за стручну обуку и запошљавање

Коментари су закључени.