САСТАНАК УПРАВЕ ЕРС-а СА РУКОВОДСТВОМ ФАКУЛТЕТА ЗА ПРОИЗВОДЊУ И МЕНАЏМЕНТ ТРЕБИЊЕ

САСТАНАК УПРАВЕ ЕРС-а СА РУКОВОДСТВОМ ФАКУЛТЕТА ЗА ПРОИЗВОДЊУ И МЕНАЏМЕНТ ТРЕБИЊЕ

Данас је у просторијама Електроприведе РС одржан састанак представника ЕРС-а са руководством Факултета за производњу и менаџмент Требиње. Састанку су присуствовали генерални директор ЕРС мр Лука Петровић са својим сарадницима, представници зависних предузећа ЕРС-а и  представници факулета.

Генерални директор ЕРС-а мр Лука Петровић је исказао спремност за знатно већи степен стручног оспособљавања студената Факултета за производњу и менаџмент Требиње кроз разне облике стручног оспособљавања у ЕРС-у и њеним зависним предузећима. Такође је дао пуну подршку развоју Факултета и Универзитета у цјелини.

Декан Спаић је упознао присутне са свим изазовима са којима се суочава ФПМ Требиње, а у вези са наставним процесом, научноистраживачким радом, међународном мобилношћу и сарадњом са приведом и изразио жељу и спремност да срадња Електропривреде РС и Факултета буде на знатно већем нивоу у свим областима.

На састанку су разматране теме везано за унапређење свих облика сарадње ЕРС-а и академске заједнице односно Факултета за произвоњу и менаџмент Требиње. Заједнички је констатовано да у мјесецу мају истакнути представници Електропривреде РС, студентима, наставницима и сарадницима Факултета за производњу и менаџмент Требиње, као и привредницима из окружење одрже предавања из савремених и атрактивних области из области енергетике. Такође је договорено да је у што краћем периоду потребно ускладити наставне планове и програме са очекиваним компетенцијама будућих инжењера ФПМ-а, како би будући инжењери Факултета за производњу и менаџмент Требиње по завршетку факултета имали бољи ангажман у приведи.

Императив будућих активности је оспособљавање што квалитетнијих кадрова као и могућност њиховог останка на овим просторима.

У наредним данима биће формирани и радни тимови који ће интензивно радити на сровођењу свих договорених активности.

Коментари су закључени.