У Палама одржан Дан отворених врата Универзитета у Источном Сарајеву

Универзитет у Источном Сарајеву организовао je 31. 03. 2023. године, у Палама, Дан отворених врата за више од 500 матураната средњих школа из Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Хан Пијеска, Сокоца, Пала, Рогатице, Вишеграда, Рудог и Чајница, с циљем да се ученицима представе предности студирања на петнаест факултета и двије академије Универзитета у Источном Сарајеву.

У име Универзитета у Источном сарајеву средњошколцима се обратила проректорица за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић и нагласила да је, захваљујући подршци Владе Републике Српске на Универзитету у Источном Сарајеву и у Републици Српској школовање и смјештај у студентским домовима бесплатно, као и да је будућим студентима на располагању 49 различитих студијских програма првог циклуса студија.

У име града Источно Сарајево ученицима се обратио Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и нагласио да општине у саставу града студентима нуде доста садржаја и квалитетан живот током студија.

Испред студената ученицима се обратио предсједник Студентског парламента Универзитета Милан Савић. У културно-умјетничком програму учествовали су студенти Музичке академије и Савка Додић, члан Бесједничке секције Правног факултета.

Представници Факултета за производњу и менаџмент Требиње су разговарали са већим бројем матураната и упознали их са предностима студирања на Факултету за производњу и менаџмент Требиње, студијским програмима који се изводе, знањима који се стичу студирањем на Факултету за производњу и менаџмент Требиње, као и љепотама Требиња.

Ученици су показали велику заинтересованост за издавачку дјелатност и 3D моделе изложене на штанду факултета.

 

Коментари су закључени.