KIC мастер стипендије

KIC InnoEnergy Master School расписује конкурс за стипендију за студенте сљедећих смјерова: енергетика, електротехника, машинство, техничко-технолошки, математика, физика, хемија, индустријски инжењеринг. Ових седам мастер програма из области одрживе енергије нуде јединствен спој инжењерства и предузетништва. Сви програми посједују високо квалитетни садржај, покривајући теме, које су фокус данашњих енергетских изазова.

Мастер програми су осмишљени од стране Европског института за иновације и технологију (The European Institute of Innovation and Technology) основаног од стране Комисије ЕУ. Мисија Института је да се обезбједи европски одрживи развој и обнови иновациони капацитет ЕУ. Европски институт олакшава пут од идеје до производа, од лабараторије до тржишта, од студента до предузетника. Да би се то постигло, Институт врши спајање високог образовања, истраживања и бизниса, а кроз тзв. Заједнице знања и иновација (Knowledge and Innovation Communities – KICs).

Заинтересовани могу да конкуришу на сљедеће курсеве:

  • MSc Clean Fossil and Alternative Fuels Energy;
  • MSc EMINE – European Master in Nuclear Energy;
  • MSc ENTECH – Energy Technologies;
  • MSc RENE – Renewable Energy;
  • MSc SENSE – Smart Electrical Networks and Systems;
  • MSc SELECT – Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems;
  • MSc Energy for Smart Cities.

Два студента из Србије, један из Црне Горе и два из Босне и Херцеговине студирају КИЦ мастер курс и спремни су да подјеле своја искуства са заинтересованима. Контакт преко adimitrijevic@rec.org

 


Рок за аплицирање: 22. фебруар 2015, а рок за тестове из енглеског 1. април 2015.


 

Додатне информације на:  KIC InnoEnergy Master School

Извор: http://www.ues.rs.ba/

Коментари су закључени.