Министарствo науке и технологије – Конкурс

Министар науке и технологије у Влади Републике Српске, проф. др Јасмин Комић, одржао је данас прес конференцију поводом расписивања конкурса од стране Министарства науке и технологије Републике Српске.

Расписани су конкурси:
– За суфинансирање програма обезбјеђивања и одржавања опреме и простора за научноистраживачки рад у 2014. години
– За суфинанцирање програма међународне научне сарадње од значаја за Републику у 2014. години
– За суфинансирање научно-стручних скупова у 2014. години
Укупна издвојена средства износе 490.000,00 КМ за наведене конкурсе.
Министар Јасмин Комић рекао је да је рок за суфинансирање програма обезбјеђивања и одржавања опреме и простора за научноистраживачки рад, 10.05.2014. године, те да је укупно по овом конкурсу предвиђено да буде додијељено 150.000 КМ.
Рок за достављање пријава за суфинансирање организовања научно-стручних скупова је такође 10.05.2014. године,  за шта је Министарство науке и технологије Републике Српске укупно предвидјело 200.000 КМ.
Рок за достављање пријава за суфинансирање програма међународне научне сарадње од значаја за Републику Српску је 31.10.2014. године, а укупан износ предвиђен за ове намјене је 140.000 КМ.
„За сва три ова конкурса неопходно је да се истраживачи и научно-истраживачке организације упишу у регистар Министарства науке и технологије и да буду пријављени у `Е-Cris` базу података“, рекао је Комић на конференцији за новинаре у Бањој Луци, говорећи о условима за добијање средстава по расписаним конкурсима.
Он је подсјетио да је претходне године по ова три конкурса у приближно истом износу суфинансирано 20 пројеката набавке и одржавања опреме и простора за научно-истраживачки рад, суфинансирно је активно учешће 160 истраживача из Републике Српске на међународним-стручним скуповима, те је финансијски подржано одржавање 52 научно-стручна скупа.
„Ово су већ бројке које јасно показују пораст, што значи да се интензивира научно-истраживачка дјелатност у Републици Српској“, рекао је Комић.

Коментари су закључени.