Одржана промоција такмичења за најбољу технолошку иновацију 2016

Данас је на Факултету за производњу и менаџмент одржана презентација такмичења за најбољу технолошку иновацију за 2016. годину. Министарство науке и технологије Републике Српске, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије, је организовало промоцију c циљем промовисања предузетничке климе у Републици Српској.
Презентација је окупила велики број учесника и иноватора из регије Источне Херцеговине, као и студенте и ученике средњих школа. Најквалитетније иновације биће одабране од стране стручних рецензената и жирија кроз пет кругова рецензирања. Министарство науке и технологије Републике Српске је ове године обезбиједило и новчане награде за најбољи средњошколски и студентски тим, рекла је данас у Требињу Драгана Рађан, службеник за односе с јавношћу у овом министарству. 

Након промоције такмичења за најбољу технолошку иновацију, Рађан је напоменула да је наградни фонд овогодишњег такмичења за финалисте 35.000 КМ, те да пријављивање траје до 4. маја на адресу www.inovacija.org

Пријавити се могу сви који имају реализовану иновацију, а тим мора да има три или више чланова.

„Захваљујући овом такмичењу многи учесници су добили прилику да започну сопствени бизнис не само на домаћем, већ и на свјетском тржишту, о чему свједоче бројне успјешне компаније које запошљавају већи број радника и остварују годишњи промет и већи од милион евра“, истакла је Рађен.

Она је подсјетила да је у Републици Српској у претходних девет година кроз такмичење прошло 209 тимова, те да је награђено њих 70 у вриједности од 313.000 КМ.


Најбоља технолошка иновација

Коментари су закључени.