Основано Алумни удружење ФПМ Требиње

У просторијама Факултета данас је основано удружење дипломираних инжењера, магистара и доктора наука Факлутета за производњу и менаџмент. Одржана је Оснивачка скупштина, на којој су изабрани органи Удружења и усвојен Статут.

Декан Факултета за производњу и менаџмент Душан Јокановић ово види као изванредну прилику за стварање респектабилне базе података свих кадрова који су стицали знање на ФПМ-у, како би њихове везе према Факултету јачале, а са њима и научно-истраживачки рад.

Кроз ово ми желимо да видимо које су потребе наших некадашњих студената, гдје су се запослили и гдје су потврдили знање које су годинама стицали на нашем факултету – објаснио је Јокановић.

Један од бивших студената је и Драган Поповић који је на овом факултету магистрирао 2008. године. Како каже, он у овоме види шансу да се сви инжењери и магистри уједине и направе пословне везе једни између других, као и између организација и предузећа у којима раде.

„Циљ Алумни клуба је да направимо везу факултета са привредом, са предузећима, да им помогнемо, да организујемо научне скупове, као и да проширимо сарадњу са другим алумни организацијама које постоје у окружењу и да се мало више дружимо“, истакао је Поповић.

Сљедеће године факултет ће обиљежити 20 година постојања, а до сада је изњедрио око 150 стручњака, од којих три доктора наука и неколико магистара.

У јутарњим часовима предстваници руководства Факултета и бивших студената посјетили су гроб првог декана ФПМ, проф. др Јована Дутине.

Након Оснивачке скупштине, дружење је настављено у хотелу Леотар, а сви присутни су добровољним прилозима помогли хуманитарну акцију „Помозимо Милици Ијачић да опет хода“.

Алумни удружење

Коментари су закључени.