Промоција Универзитета у Источном Сарајеву у гиманзији „Јован Дучић“ у Требињу

Данас је презентацијом могућности и организационих јединица Универзитета у Источном Сарајево почела промотивна кампања уписа на студијске програме првог циклуса студија за матуранте гимазије „Јован Дучић“ из Требиња. Кампања носи назив „Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву“ и планирано је да траје 45 дана.

Средњошколцима су се представили Проректорица за студентска питања, културу, умјетност и спорт Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Сандра Ивановић и декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње, проф. др Душан Јокановић. Презентацији су присуствовали представници студентских организација Универзитета, као и студенти Факултета за производњу и менаџмент Требиње.

Кампањом је предвиђено да представници студената и Универзитета обиђу 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Српске гдје гравитира Универзитет у Источном Сарајеву, као и средње школе у дистрикту Брчко, и презентују могућности студирања на 47 студијских програма ученицима трећих и завршних четвртих разреда четвртог степена.

Осим промоције самог Универзитета и његових људских и материјалних ресурса, циљ кампање јесте да задржи младе у Републици Српској и на овим просторима.

Универзитет у Источном Сарајеву основан је 14. септембра 1992. године Одлуком Народне скупштине Републике Српске. У саставу Универзитета је 15 факултета и двије академије смјештених у 10 градова и општина у источном дијелу Српске.


Промоција УИС-а у Гимназији Јован Дучић

Коментари су закључени.