Састанак са привредницима Источне Херцеговине

Састанак представника Универзитета у Источном Сарајеву са руководством подручне привредне коморе Требиње и привредницима из регије Источна Херцеговина

Данас је у Требињу одржан састанак представика УИС-а са руководством Подручне привредне коморе Требиње и привредницима који гравитирају регији Источне Херцеговине.

Састанак је организован са циљем приближавања и међусобног упознавања привреде и Универзитета, а све посредством Привредне коморе Републике Српске.

Директор Подручне привредне коморе Требиње, Веселин Савић изразио је задовољство што се састанак оваквога типа организовао и да Привредна комора стоји на располагању као спона између привредника и академске заједнице.

Делегацију Универзитета предводио је Проректор за науку, истраживање и развој УИС-а, доц. др Славиша Мољевић, који је заједно са својим сарадницима истакао да сарадња између привреде и академске заједнице мора бити чвршћа и да Универзитет са своје стране ставља на располагање привреди све своје капацитете, како материјалне у облику лабораторија и опреме, тако и интелектуалне. Са друге стране, од привредника се очекује помоћ у погледу креирања и иновирања студијских програма и наставних планова.

Једна од идеја састанка била је и да се презентују могућности Организационих јединица Универзитета у Источном Сарајеву. Са тим у вези, представници Машинског факултета, Пољопривредног факултета, Технолошког факултета и Ликовне акдемије одржали су кратке презентације својих Факултета.

Испред Факултета за производњу и менаџмент Требиње, на састанку су присуствовали проф. др Душан Јокановић, доц. др Љерка Јефтић, доц. др Мирјана Миљановић и мр Марина Милићевић. У склопу представљања могућности Факултета, презентацију је одржала професорица Јефтић, у којој је акценат стављен на употребљивост и мултидисциплинарност савремених лабораторија на Факултету. Професорица Јефтић је истакла могућности кориштења ресурса Факултета на пољу сарадње са привредом.

На крају састанка, ријеч је дата привредницима, који су представљали своје дјелатности и давали своја запажања у погледу високог образовања и сарадње са Универзитетом.

Коментари су закључени.