Семинар о аплицирању на међународне грантове

Факултет за производњу и менаџмент Требиње организује семинар на тему МЕТОДОЛОГИЈА АПЛИЦИРАЊА НА МЕЂУНАРОДНЕ ГРАНТОВЕ – ПРИМЈЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ.

Семинар је намјењен како студентима и професорима, тако и привредним субјектима, институцијама, предузетницима и свим лицима која су заинтересова да аплицирају за средства из међународних фондова, са посебним нагласком на фондове Европске уније (Ерасмус + пројекти). Еразмус + је програм Европске уније намјењен финансирању пројеката, партнерстава, догађаја и мобилности у области образовања, младих и спорта, а покрива период 2014-2020.

Семинар ће водити проф. др Дејан Бокоњић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета на Универзитету у Источном Сарајеву. Професор Бокоњић ће пренијети своја искуства у писању међународних пројеката, и дати смјернице и упуства за писање приједлога пројекта – од неопходних анализа, пројектне матрице, управљања пројектним циклусом и буџетом, па све до мониторинга реализације пројекта. Као примјер добре праксе, мр Ненад Марковић, координатор за осигурање квалитета УИС-а, представиће међународни Ерасмус + пројекат „Јачање интернационализације на високошколским установама у БИХ“ (пројекат СТИНТ).

Семинар ће се одржати на Факултету за производњу и менаџмент Требиње у понедељак, 15.5.2017. године са почетком у 11 часова. Позовамо све студенте, професоре и заинтересоване грађана да нам се придруже. Програм семинара дат је у прилогу текста.

 

ПРОГРАМ СЕМИНАРА

11:00-11:10 Уводна ријеч
11:10-11:50 Еразмус плус пројекти-начини апликације, приоритети, водичи и упутства за писање апликације Проф. др Дејан Бокоњић
11:50-12:50 Представљање пројекта СТИНТ-примјер добре праксе Мр Ненад Марковић
12:50-13:50 Пројектна матрица и план извођења пројекта Проф. др Дејан Бокоњић и Мр Ненад Марковић
13:45-14:00 Дискусија са учесницима/ приједлози за апликације. Припрема пројекта-менторски приступ
14:00-14:15 Закључак

Коментари су закључени.