Стипендије UniCredit&Universities 2015

Фондација UniCredit&Universities расписала је нове конкурсе за атрактивне стипендије, с циљем да подржи младе људе у њиховом личном и професионалном развоју.

  • 40 стипендија у износу од 2.100 еура за програм тромјесечне међународне праксе у UniCreditu у Аустрији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Њемачкој, Мађарској, Италији, Пољској, Русији и Србији у периоду од јуна до септембра 2015. године.
  • 4 стипендије у износу од 1.500 евра за похађање љетне школе у трајању од максимално три седмице у јулу или аугусту 2015. године на економским факултетима у Барселони (Barcelona Graduate School of Economics) и Лондону (London School of Economics)

До 16. јануара могуће су пријаве за друго издање програма тромјесечне међународне праксе у UniCreditu у Аустрији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Њемачкој, Мађарској, Италији, Пољској, Русији и Србији, у оквиру којег ће бити додијељено 40 стипендија.

Прво издање програма тромјесечне међународне праксе било је веома успјешно, у погледу броја пријава, квалитета одабраних студената, те повратних информација које су након обављене праксе дали стипендисти.

„Учествовање у програму заиста ми је омогућило да напредујем и проширим видике“, „Најбољи дио Програма био је упознавање сјајних и талентованих људи и стицање знања из њиховог радног искуства“, ˝Изванредан програм, добра идеја, наставите промовисати овакве иницијативе“, „Пронашла сам пријатељско окружење и људе спремне да ме подрже и одговоре на сва моја питања“, неки су од коментара бивших стипендиста.

Право пријаве на конкурс имају држављани земаља у којима UniCredit djeluje, који студирају на било којем универзитету у свијету, те студенти из било које земље који студирају на универзитетима лоцираним у једној од 17 земаља у којима послује UniCredit. Уз то, кандидати морају бити студенти минимално друге године студија из области економије, финансија, банкарства, менаџмента инжињеринга или права.

Стипендије износе 2.100 евра (700 евра мјесечно), а уз то ће Фондација стипендистима исплатити 1.000 евра за трошкове пута, виза и друге трошкове. Пракса ће се одвијати у периоду од јуна до септембра 2015. године.

Научни одбор Фондације одабраће 40 добитника до 30. априла 2015. године.

Пријаве се попуњавају електронски, на web страници Фондације UniCredit&Universitieswww.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/fellow/show/fellow_id/26.

Фондација UniCredit&Universities по први пут додјељује и четири стипендије у износу од 1.500 евра за похађање љетне школе у трајању од максимално три седмице у јулу или аугусту 2015. године на економским факултетима у Барселони (Barcelona Graduate School of Economics) и Лондону (London School of Economics). Стипендистима ће бити покривени и трошкови универзитетских накнада.

Пријаве су могуће до 15.01.2015. године.

Право на пријаву имају држављани земаља у којима UniCredit djeluje, који студирају на било којем универзитету у свијету, те студенти из било које земље који студирају на универзитетима лоцираним у једној од 17 земаља у којима послује UniCredit. Поред тога неопходно је да кандидати буду студенти треће године факултета или да буду уписани на мастер или докторски студиј из области економије, финансија, банкарства, менаџмента инжињеринга, политичких наука или права.

Пријаве се попуњавају електронски, на wеб страници Фондације UniCredit&Universitieswww.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/fellow/show/fellow_id/31,.

Научни одбор Фондације одабраће добитнике до 15. марта 2015. године, а добитници ће након тога слати директно пријаве на изабране факултете уз напомену да су добитници стипендије Фондациje UniCredit&Universities.

Додатне информације: UniCredit&Universities

Коментари су закључени.