Стипендије Владе Француске 2015/2016

Француска влада сваке године додјељује студијске стипендије нивоа Мастер 2 (постдипломски студиј) и стипендије за докторанте студентима из Босне и Херцеговине. Стипендије се додјељују за све дисциплине.

Стипендијски програм укључује трошкове смјештаја и боравка, као и здравствено осигурање студента мастер студија током школске године. Докторантима лакши приступ приликом истраживања током девет мјесеци у периоду од максимално три године.

Приоритет приликом одабира стипендиста имаће студенти који желе ићи у Француску у склопу сарадње између њиховог матичног универзитета и неког француског универзитета или у оквиру повлаштених програма сарадње Амбасаде Француске у Сарајеву.

Студенти морају бити детаљно информисани о француским установама у које желе да се упишу (информације доступне на страници Campus France, http://www.campusfrance.org/fr/)

Кандидатуре (Обавезне информације (преузети) + CV + писмо мотивације) се требајупослати најкасније до 01. децембра 2014. године на boursesfrance.sarajevo-amba@diplomatie.gouv.fr  или путем поште :

Одјел за културу и сарадњу Амбасаде Француске у Босни и Херцеговини,
Мехмед-бега Капетановића Љубушака 16, 71000 Сарајево
Контакт: Catherine Constant, catherine.constant@diplomatie.gouv.fr

Додатне информације преузмите у прилогу!

Извор: Амбасада Француске у БиХ


Преузмите додатак кликом на линк.


Коментари су закључени.