Стипендије за докторски студиј у Минхену

Стипендије за докторске студије на Факултету квантитативних бионаука у Минхену намијењене су за интердисциплинарни програм докторских студија који обухвата истраживачки рад, формални рад током трајања студија, развој комуникације и других преносивих вјештина. Почетак четворогодишњег програма је септембар 2015. године.

За овај програм могу аплицирати студенти који су завршили мастер студије у области биохемије, биофизике, физике, хемије, теоријске физике, математике, статистике, (био)информатике.

Заинтересовани кандидати морају имати завршене мастер студије до почетка докторских студија, али не нужно и у вријеме пријаве.

Кандидати приликом пријаве треба да поднесу:

– Транскрипте диплома (гимназије, основних и мастер студија)
– 2 писма препоруке
– 2 кратка есеја (један у коме описује претходна истраживања и један у коме описује разлоге за студије на Факултету      квантитативних бионаука и циљеве истраживања) да назначе која тема за истраживање их интересује

Пријаве за овај програм морају бити поднијете коришћењем онлине пријавног система.


Рок за пријаву је 05. јануар 2015. године.


 

Одабрани кандидати добиће позив на интервју који ће бити одржан од 23. до 27. фебруара у Минхену. Трошкови пута и смештаја биће покривени од стране Факултета.

Примљени кандидати не плаћају школарину нити било какве таксе.

Кандидатима примљеним на овај програм обезбједјене су стипендије у висини 1.700 евра мјесечно, као и новчани додатак за образовне и научне активности (трошкове пута на конференције), као и за трошкове пресељења.

Додатне информације на: www.qbm.genzentrum.lmu.de/phd-program/

Извор: http://www.ues.rs.ba/

Коментари су закључени.