Одржана презентација програма Владе Сједињених америчких држава

Данас је на Факултету за производњу и менаџмент Требиње одржана презентација програма Владе Сједињених америчких држава који се односе на школарине, стипендије и мобилност студената и академског особља. Програме су у амфитеатру Факултета промовисали чланови Амбасаде САД-а у Босни и Херцеговини: Adriana O’ Flanаgan, Елизабета Делаић, Александра Поповић, Ања Кресојевић и David Forinash.

Презентација је одржана са циљем да се дипломцима, студентима, младим професионалцима и умјетницима из наше регије предоче могућности студирања, похађања курсева, учешћа у пројектима и бављењем научноистраживачким радом у Сједињеним америчким државама. Том приликом, студентима су представљени различити типови програма, као и начини подношења пријава.

Више информација о програмима, условима и начину пријављивања може се добити на интернет адреси http://sarajevo.usembassy.gov/educational-exchanges.html, на е-маил адреси bhexc@state.gov, или позивом на број 033-704-066.

Неки од програма који су намјењени држављанима БиХ су:

The Fulbright Visiting Scholar Program који обезбјеђује средства за кандидате из БиХ који желе да врше постдокторска истраживања у трајању од једног семестра до годину дана у некој од научноистраживачких установа из САД-а.

The Hubert H. Humphrey Fellowship је програм у трајању од годину дана који омогућује полазницима да похађају различите врсте курсева, семинара, затим учешће на различитим пројектима и консултације са високошколским установама и експертима из различитих области. Овај програм није условљен научним степеном кандидата и циљне група су особе које желе да побољшају своје вјештине у циљу напредовања у каријери.

Осим ова два поменута програма на располагању су и многи други, а све информације доступне су на интернет страници Амбасаде Владе САД-а.


Презентација програма Владе Сједињених америчких држава

Коментари су закључени.