Низом свечаности обиљежен Дан и Крсна слава Универзитета

Јуче је низом свечаности обиљежен Дан и Крсна слава Универзитета у Источном Сарајеву Свети Кирило и Методије. Након завршеног вјерског обреда, услиједила је свечана промоција доктора наука УИС-а.

Представници УИС-а јуче су угостили и проректора Другог политехничког универзитета Шангај Хуакинга Ксиеа (Huaqing Xie) са сарадницима. Овај угледни кинески Универзитет највише је фокусиран на техничке и економске науке, те су његови представници током дводневне посјете Источном Сарајеву јуче имали састанке са деканима техничких факултета УИС-а. Разговарало се о размјени наставника и студената, као и могућности формирања заједничких наставних програма.

Представници овог кинеског Универзитета имају у плану да до 2020. године оснују Центар техничких и економских студија међународног карактера, што би отворило још већу могућност за сарадњу техничких и економских програма УИС-а и Другог политехничког универзитета Шангај.

На састанку је било ријечи и о остваривању сарадње учешћем на заједничким пројектима, а представници овог Универзитета понудили су и отварање краћих курсева, за шта су већ понудили два мјеста покривена стипендијама.


Слава Универзитета у Источном Сарајеву Свети Кирило и Методије

Коментари су закључени.