Oдржана промоција 12. Такмичења за најбољу технолошку иновацију

На Факултету за производњу и менаџмент Требиње, Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана промоција 12. Такмичења за најбољу технолошку иновацију које Министарство науке и технологије Републике Српске организује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије.

Портпарол Министарства науке и технологије Републике Српске Драгана Рађен рекла је да циљ одржавања промоције јесте да се млади иноватори заинтересују и укључе у такмичење које је веома корисно јер, осим што могу освојити вриједне новчане награде, имају прилику да доста науче о томе како своју иновацију представити на тржишту.

Све присутне са детаљима Такмичења за најбољу технолошку иновацију као и са могућностима које ово Такмичење нуди упознао је Горан Горановић, стручни сарадник у Министарству науке и технологије Републике Српске.

Данашњој промоцији су присуствовали студенти и наставници Факултет за производњу и менаџмент Требиње.

Тимови се могу пријављивати од 15.03. до 20.04. путем сајта www.inovacija.org.
Као и прошле године, Министарство науке и технологије ће у осам градова Српске организовати промоцију Такмичења. Наградни фонд за такмичење износи 38.000 КМ, а као и претходне године,а  специјалне награде ће добити и најуспјешнији средњошколски тим и најуспјешнији студентски тим.
Циљ Такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације.
Такмичење се одвија у више кругова од којих је први круг елиминациони гдје се осим оригиналности велика пажња посвећује реалној могућности тржишне верификације.
У Републици Српској у претходних 11 година кроз такмичење је прошло 273 тима у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала, од чега се у категорији реализованих иновација такмичило 209 тимова.
Награђено је укупно 86 тимова у вриједности од 389.000,00 КМ.
Више информација може се наћи на сајту www.inovacija.org као и на сајту Министарства науке и технологије Републике Српске.
Поред тога, додатне вијести ускори ће бити и на Facebook страници Најбоља технолошка иновација 2018.


Такмичење за најбољу технолошку иновацију - 2018

Коментари су закључени.