Дан отворених врата

У оквирту манифестације  Дан отворених врата данас  је у деканату Факултета за производњу и менаџмент Требиње одржан састанак руководства факултета и начелника општина Источне Херцеговине. Испред општина састанку су присуствовали начелник општине Гацко Милан Радмиловић, начелник оптине Невесиње Момчило Шиљеговић, начелник општине Љубиње Веско Будимчић, начелник општине Источни Мостар  Радован Палавестра. У име начелника општине Билећа Миљана Алексића састанку је присуствовао начелник одјељења привреде општине Билећа Раде Кoзјак и менаџер општине Берковићи Перо Самарџић у име начелника општине господина Абрамовића. 

Састанку није присуствовао градоначелник Града Требиња , нити ико из администрације града.

Испред Факултета за производњу и менаџмент састанку су присуствовали декан факултета проф. др Душан Јокановић и предсједник Управног одбора универзитета у Источном Сарајеву проф. др Раде Иванковић.

Декан факултета информисао је начелнике о активностима у претходном периоду у домену наставног процеса и научно-истраживачког рада, Начелници су се упознали са условима студирања  на факултету и обишли савремене лабораторије факултета.

На састанку је посебно разматрана проблематика студентског стандарда као и модалитети сарадње Универзитета и локалних управа Источне Херцеговине. Начелници општина су истакли велико задовољство нивоом развоја ове виокошколске установе. Дата је подршка свим активнсотима које промовишу активније учешће академске заједнице развоју локелне заједнице, кроз заједничке пројекте који су експлицитно и најављени. Посебно је истакнута важност већег нивоа стипендирања студената Источне Херцеговине од стране локалних заједница као и могућности одрађивања приправничког стажа као и запошљавања дипломиораних студената овог факултета.  Начелници су иницирали аплицирање високошколских установа према грантовима општина а у циљу стварања бољих услова студирања.

Договорена је динамика наредних сатанака на нивоу заједнице општина Источне Херцеговине.

У току дана одржан је и сатсанак Алумни клуба факултета као и састанци руководства са представницима привреде.

Ученици средњих и основних  школа града Требиња упознали су се са условима студирања на факултету и имали прилику кроз бројне презентације да се упознају са условима студирања на овој установи.

Дан отворених врата 2015.

Коментари су закључени.