Факултет обиљежио Kрсну славу и Дан факултета и промовисао дипломиране инжењере и мастере

Данас је на Факултету за производњу и менаџмент Требиње прослављен Дан Факултета и Крсна слава Факултета – преподобни Јован Дамаскин. Свечана церемонија ломљења славског колача почела је у 11:30 часова уз присуство великог броја гостију са Универзитета у Источном Сарајеву, управе града Требиња, Универзитета Црне Горе. Свечаности су присуствовали представници Индустрије алата „Swisslion“ а.д Требиње, Електропривреде РС, ХЕТ-а, РиТЕ Гацко, Полицијске управе Требиње, директори школа и бројних привредних колектива.

На данашњој свечаности уприличана је и промоција димломираних инжењера и мастера нашег Факултета. Диплому Факултета за производњу и менаџмент Требиње данас су примила 25 диломирана инжењера и 2 мастера.

У име Универзитета у Источном Сарајеву, честитке је упутила и доц. др Вера Ћевриз Нишић, в.д. проректора за наставу Универзитета у Источном Сарајеву.

Испред Града Требиња, церемонији је присуствао и предсједник скупштине Града, др Драгослав Бањак који је честитао Крсну славу свим запосленим и студентима Факултета и том приликом истакао да је Факултет институција од посебног значаја за град Требиње. Г-дин Бањак је посебан акценат ставио на сарадњу између Факултета и високошколских установа са привредом и органима локалне управе.

Декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње проф. др Душан Јокановић, захвалио се свим присутним гостима и подсјетио да је Факултет током својих 22 годину постојања захваљујући посвећености раду имао константан напредак. Посебан акценат ставио је на веома успјешан научно-истраживачки рад на Факултету који се очитује кроз велики број научних пројеката национаног и међународног значаја.

Поводом Крсне славе и Дана факултета додјељена су признања заслужним институцијама. Највеће признање, Плакета Факултета, додјељена је Граду Требиње, Полицијској управи Требиње и Swisslion Индустрији алата а.д. Требиње.

Захвалнице за дугогодишњу успјешну сарадњу додјељене су Удружењу студената Факултета за производњу и менаџмент Требиње, ЗП РиТЕ Гацко а.д. Гацко, ЈУ „Дом ученика“ Требиње, као и доц. др Будимирки Мариновић и Милијани Готовини, дипл. правнику за значајан допринос у развоју Факултета.

У име награђених, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Требиње, г-дин Жарко Лакета истакавши сарадњу Факултета и Полицијске управе Требиње кроз учешће у манифестацији „Ноћ истраживача“, као и на пољу превенције „cyber” криминала.

Деканова награда за најуспјешнијег студента у академској 2016/2017. години додјељена је Николини Ћорић, студенту четврте године студијског програма Индустријско инжењерство за енергетику.

Током свечаности, како данашње тако и сваком другом погодном приликом коју Факултет организује, са нама су били и ученици Музичке школе Требиње – Драган Јелачић, Ненад Вишњић, Ања Дучић и Матија Тучић, који су својим музичким тачкама учинили читав доживљај још љешим.


Крсна слава, Дан факултета, промоција дипломаца и мастера

Коментари су закључени.