Факултет за производњу и менаџмент обиљежио Kрсну славу и Дан факултета

Данас је на Факултету за производњу и менаџмент Требиње прослављен Дан и Крсна слава Факултета, преподобни Јован Дамаскин. Свечана церемонија ломљења славског колача почела је у 11:30 часова уз присуство великог броја гостију са Универзитета у Источном Сарајеву, управе града Требиња, Универзитета Црне Горе и из Владе РС. Свечаности су присуствовали представници Електропривреде РС, ХЕТ-а и РиТЕ Гацко, Регулаторне агенције за електрични енергију РС, директори школа и бројних привредних колектива. Церемонији је присуствао и градоначелник Града, г-дин Лука Петровић. Градоначелник је честитао Крсну славу свим запосленим и студентима Факултета и том приликом истакао да је Факултет институција од посебног значаја за град Требиње и регију и да ће се у наредном периоду интезивирати сарадња између градске управе и Факултета. Градоначелник Петровић је посебан акценат ставио на сегмент сарадње који промовише учешће Факултета у пројектним и консултантским активностима које ће бити снажно подржане од стране градске администрације.

1

Декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње проф. др Душан Јокановић, захвалио се свим присутним гостима и подсјетио да је Факултет током својих 21 годину постојања захваљујући посвећености раду имао константан напредак, који се данас може највише видјети кроз завршну фазу пројекта „Енергетске ефикасности“.  Посебан акценат ставио је на веома успјешан научно-истраживачки рад на Факултету који се очитује кроз велики број научних пројеката национаног и међународног значаја. Честитке је упутила и проф. мр Сања Ивановић, проректор за студентска питања, културу и умјетност Универзитета у Источном Сарајеву. Прослави је присуствовао и велики број декана факултета УИС-а: проф. др Милан Кулић, декан Медицинског факултета; доц. мр Дражан Косорић, декан Музичке академије; проф. др Марко Мусовић, декан Академије Ликовних умјетности; проф. др Драга Мастиловић, декан Филозофског факултета; проф. др Ранко Антуновић, декан Машинског факултета; проф. др Зоран Љубоје, декан Електротехничког факултета, као и професори и продекани са Машинског факултета Универзитета Црне Горе, проф. др Радош Булатовић и проф. др Јанко Јовановић и проф. др Радослав Томовић. У име Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске честитке поводом Крсне славе свим студентима и професорима упутио је савјетник министра господин Ненад Трбић.

4

Поводом Крсне славе и Дана факултета додјељена су признања заслужним институцијама. Највеће признање, Плакета Факултета, додјељена је Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске. Захвалнице за дугогодишњу успјешну сарадњу додјељене су Машинском и Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву и г-дину Спасоју Радовићу за велико залагање током реализације пројекта енергетске ефикасности. Деканова награда за најуспјешнијег студента у 2016. години додјељена је Срђану Сукновићу, апсолвенту на студијском програму Индустријско инжењерство за енергетику.

3   2


Дан Факултета

Коментари су закључени.