ФПМ обиљежио крсну славу Светог Јована Дамаскина и јубилеј поводом 20 година постојања

Свечаном академијом у позоришној сали Културног центра, Факултет за производњу и менаџмент Требиње данас је обиљежио крсну славу Светог Јована Дамаскина те јубилеј поводом  20 година постојања и рада.

Прије двије деценије факултет је утемљен захваљујући ентузијазму људи који су друштвени интерес ставили испред властитог – прије свега првог декана Јована Дутине, који је са сарадницима, уз висок степен разумијевања тадашње локалне власти и пресудну подршку академске заједнице Машинског факултета из Подгорице – у Требињу зачео идеју од високошколској установи конципираној по узору на модерне наставне праксе западних универзитета – поручио је декан Факултета за производњу и менаџмент Душан Јокановић.

Он је додао да је факултет у међувремену успио да великим дијелом изгради и властити наставни кадар, лиценцира и други циклус Индустријског менаџмента, да покрене први циклус Индустријског инжењерства за енергетику, као и процедуре лиценцирања и другог циклуса за овај студијски програм.

У име Универзитета у Источном Сарајеву, јубилеј је факултету честитао проректор за наставу Ранко Божичковић, истакавши да ће матични универзитет и убудуће настојати буде подшка развоју ове високошколске установе.

На свечаној академији појединцима и колективима најзаслужнијим за 20 година ФПМ-а додијељене су јубиларне плакете: постхумно првом декану Јовану Дутини, бившем ректору Универзитета у Источном Сарајеву Митру Новаковићу, Министарству науке и технологије РС, професорима Миленку Пикули и Обраду Спаићу, те Машинском факултету Универзитета у Подгорици , док су партнерима и пријатељима факултета уручне захвалнице.

Музички програм свечане академије приредили су ученици и професори требињске Музичке школе, представљена је и монографије о двије деценије Факултета за производњу и менаџмент коју је промовисала професорица Љерка Јефтић, а програм је завршен свечаном промоцијом дипломираних инжењера и мастера ове високошколске установе.

Уз јубилеј, факултет је данас први пут прославио и своју крсну славу Светог Јована Дамаскина, ломпљењем славског колача. У обреду ломљења славског колача учествовали су и Његово преосвештенство владика захумски-херцеговачки и приморски Григорије и умировљени епископ Атанасије.


ФПМ обиљежио крсну славу Светог Јована Дамаскина и јубилеј поводом 20 година постојања

Коментари су закључени.