ФПМ Требиње организује низ стручних семинара

Факултет за производњу и менаџмент Требиње Универзитета у Источном Сарајеву, организује низ стручних семинара за све заинтересоване инжењере, предузетнике, иноваторе, наставнике и све оне који се на неки начин баве CNC програмирањем, пројектовањем и израдом прототипова и модела, мјерењем и контролом квалитета и уопште свим дисциплинама из области машинства.

На интернет страници Факултета за производњу и менаџмент Требиње доступна је on-line пријава за семинар, а заинтересованим кандидатима понуђено је неколико савремених и примјенљивих курсева.

  • У првом реду ту је семинар из CNC програмирања и руковања машинама са CNC управљањем и мјерења на 3D мјерној машини. Дио курса који се односи на програмирање и управљање CNC машинама траје 12 радних дана (40 часова наставе и праксе), а подразумјева обуку кандидата за програмирање алатних машина са CNC управљањем примјеном софтвера SIEMENS SINUMERIC 840D/810D и оспособљавање кандидата за самостално писање програма најприје за једноставне, а онда и сложене правоугаоне и ротационе предмете. Обука на 3D мјерној машини типа CONTURA G2 траје 7 радних дана (30 часова наставе и праксе), а намјењена је оспособљавању кандидата за просторно мјерење сложених предмета. Поменути курсеви одржати ће се у лабораторијама Факултета за производњу и менаџмент Требиње, и то: CNC кабинету који посједује осам модерних рачунарских и тренажних јединица са измјењивим управљачким модулима, мрежно повезаним у јединствену интерактивну цјелину чија је намјена специјализована обука за програмирање на CNC машинама до 16 полазника истовремено уз предавачку централну јединицу; затим у CNC лабораторији која је опремљена модерним CNC машинама – струг TURN 250 и глодалица MILL 250; и у Мјерној лабораторији Факултета чији капацитети омогућавају мјерење микрометарске тачности дужина, углова, унутрађњих и вањских пречника, центричности и сл.
  • Још један семинар који организује Факултет за производњу и менаџмент Требиње, а чији значај се највише огледа у његовој савремености и практичности је семинар на тему: Моделирање прототипа (3D штамање, 3D скенирање, ласерско гравирање). Обука за све три тематске цјелине курса траје по 7 радних дана (30 часова), а семинар ће се одржати у Лабораторији за савремену производњу Факултета у којој је инсталисана савремена опрема, 3D скенер (ZScan 700, фирме Zcorp), 3D штампач (Zprinter 450, фирме Zcorp) и ласерски резач/граверка (Helix 21, фирме Epilog Laser) са модерним рачунарским јединицама повезаним са потребним базама података у свијету.
  • Заинтересованим кандидатима на располагању је и семинар из софтверског пакета AutoCad 2016 који се организује у 4 нивоа, а обухвата обуку за рад у поменутом софтверу, почевши од 2D цртежа, преко 3D моделовања па све до рендерирања у 3D-у и формирања сцена.

Пријава заинтересованих кандидата је доступна на линку http://www.fpm.ues.rs.ba/elektronska-registracija-za-seminar/ и отворена је до септембра ове године. Такође, све додатне информације о садржају и цјени појединачних курсева доступне су на линку http://www.fpm.ues.rs.ba/wp-content/uploads/2017/07/pokreni-se.pdf и на фејсбук страници Факултета https://www.facebook.com/fpmtrebinje/.

flajer

Коментари су закључени.