Horizon 2020 – Припрема колаборативног пројекта

 

Радионица „Припрема колаборативног пројекта у програму Horizon 2020“ биће организована 12. новембра у организацији Ресурсног центра ЦПЦД-а, Министарства цивилних послова БиХ и NCP система БиХ.

Horizon 2020 је до сада највећи програм Европске уније за истраживање и иновације са фондом од укупно 78 милијарди евра, доступних до 2020. године. Плаћањем тзв. „улазне карте“ бх. институције и организације добиле су могућност равноправног учешћа у овом програму.

Учесници радионице ће кроз низ практичних примјера стећи основна знања о томе како припремити колаборативни пројекат у програму Horizon 2020. Радионица ће бити подијељена у четири дијела, у којима ће учесници савладати најважније дијелове при писању пројекта тј. услове за учешће и планирање конзорцијума, типове трошкова и њихову калкулацију те апликациони образац зa RIS и CSA колаборативне типове пројекта и критеријума оцјењивања.

Радионица је намијењена свим заинтересованим за програм Horizon 2020, (организације цивилног друштва-ОЦД, пословни и владин сектор, универзитети-факултети, истраживачке установе, појединци-истраживачи и др. установе које се баве истраживањем и иновацијама, те имају истраживачке капацитете). Посебно се охрабрују организације цивилног друштва са истраживачким капацитетима да се пријаве.

Предавачи: Радионицу ће водити водећи бх. стручњаци за ЕУ програм Horizon 2020, а који уједно дјелују и као државни контакт тачке NCP система у Босни и Херцеговини.

Пријаве се врше попуњавањем online апликационе форме.

 


Позивамо заинтересоване за учешће да се региструју најкасније до 10. новембра.


 

Након затварања позива, сви учесници биће информисани о статусу пријаве.

Учесници не плаћају котизацију. Организатори не сносе трошкове превоза и ноћења учесника.

При селекцији учесника, предност ће се дати представницима ОЦД, раније приспјелим пријавама, те организацијама и установама са капацитетима за учешће у ЕУ програмима као што је Horizon 2020.

Радионица ће бити одржама 12.11.2015. године у просторијама Ресурсног центра ЦПЦД-а у улици Градачачка бб са почетком у 10:15 часова.

Контакт: Ресурсни центар ЦПЦД
Tel/Fax: 033 644 810; 611 798; 611 834
E-mail: rc@cpcd.ba

 

Извор: http://www.ues.rs.ba/

 

 

Коментари су закључени.