Хуманост и човјечност на дјелу

Хуманост и човјечност на дјелу – овим рјечима би се могао описати хуманитарни турнир који су организовали студенти Факултета за производњу и менаџмент Требиње, а који је јутрос свечано отворен. Велики број пријављених екипа (преко 70) и још већи број људи, прије свега младих, који су дошли да дају свој допринос и тако помогну нашем суграђанину на његовом путу ка оздрављењу, најбоље су свједочаноство о снаги и способостима ових младих људи.

Акцији су се придружиле и многе јавне установе и приватна предузећа. Током покретања акције, студенти су више пута истакли да је њихова жеља да свако од нас да мало, јер је то на крају пуно, па је зато и мото акције био: „Прескочи кафицу, донирај маркицу!“

На јутрошњем отварању турнира, такмичаре је поздравио и захвалио им се на учешћу и Данијелов отац, Слађан Пудар. У име града Требиња, присутнима се обратио и подравио учеснике замјеник градоначелника, господин Мико Ћурић.

Током организације турнира, заједно са студентима активностима је координирала Мирјана Јокановић, асистент на Факултету за производњу и менаџмент Требиње. На отварању турнира, такмичарима се захвалила на учешћу и поручила им да су сви учесници побједници, јер мотив данашњег такмичења није побједа већ хуманост.

Турнир је званично отворио декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње, проф. др Душан Јокановић, који је истакао своје задовољство за опредјељеност младих људи и студената да иду путем хуманизма.

Надамо се да ће данашњи учесници и такмичари, поред остварења доброг и хуманог циља, успут успјети и да се лијепо забаве и стекну нека нова пријатељства. Једно је сигурно, на испиту хуманости сви су добили оцјену 10!


Хуманитарни турнир за Џају

Коментари су закључени.