Љетни програми Humanity in Action 2016

Humanity in Action БиХ и ове године позива све босанскохерцеговачке студенте да се пријаве у буду дио програма ове фондације

Фондација Humanity in Action БиХ је дио непрофитне међународне организације Humanity in action (HIA) која од свог оснивања 1997. године помаже развоју младих лидера посвећених заштити људског достојанства и права мањина. До сада је преко 80 студената из БиХ учествовало на истим.

Хуманост у акцији сваке године организује образовне програме у Холандији, Њемачкој. Пољској, Данској и Француској на којима учествује преко 140 студената из различитих дијелова свијета. Програми, између осталог, имају за циљ стварање осјећаја моралне одговорности за заштиту људских права и права мањина у генерацији нових друштвених, културних и политичких лидера, а учесници програма се бирају на основу изванредних академских успјеха и исказане посвећености људским правима. Све трошкове овог једномјесечног студијског боравка у наведеним земљама сноси организатор.

Босна и Херцеговина од 2005. године традиционално има своје представнике у програму. Ове године ће у програму учествовати 8 младих људи из свих дијелова БиХ.


Рок за слање пријава је 14.02.2016. године.


Након успјешног окончања програма, учесницима се нуди могућност стажирања у Европском парламенту у Бриселу и Конгресу САД-а у Вашингтону.

Додатне информације: www.humanityinaction.org

Извор: http://www.ues.rs.ba/

Коментари су закључени.