Машински факултет УЦГ обиљежио 46 година рада

Машински факултет Универзитета Црне Горе обиљежио је на свечаности у згради Техничких факултета 46 година рада, током којих је на овој универзитетској јединици одшколовано 1.185 инжењера, 106 магистара и 27 доктора наука.

Декан Игор Вушановић казао је да је Машински факултет у вријеме оснивања био један од главних носиоца развоја Црне Горе.

– Машински факултет је у претходном периоду био препознат као институција која је била и остала на услузи свим институцијама државе, гдје год је било потребно. Наши људи дали су немјерљив допринос у развоју других институција, раду на специфичним пројектима у привредним субјектима, експертизама на којима смо радили и радимо за потребе државе, у циљу рјешавања проблема и промоције наше струке и духа који се његује на нашем факултету – подсјетио је он.

Вушановић је казао и да се Машински факултет интензивно спрема и даће активан допринос реформама Универзитета Црне Горе са једним циљем – да се подигне квалитет наставног и научно-образовног процеса.

На Машинском факултету, како је саопштено, тренутно студира око 400 студената. У школској 2015/2016 студије су завршила 54 студента основних студија, 47 специјалистичких и 16 магистарских студија. На свечаности су свршеним студентима додијељене дипломе, али и награде најбољим студентима – Дејану Братићу, Видосави Вилотијевић, Јурију Онишуку и Александру Томовићу.

На свечаности су додијељене посебне повеље појединцима и институцијама који су допринијели развоју Машинског факултета: Машинском факултету Универзитета у Београду, проф. др Славку Арсовском са Машинског факултета Универзитета у Крагујевцу, проф. др Миомиру Јовановићу са Машинског факултета Универзитета у Нишу, проф. др Божидару Шарлеру професору Машинског факултета у Љубљани, проф. др Радовану Ковачевићу са Машинског факултета у Подгорици и проф. др Антону Берганту са Машинског факултета у Љубљани.

Повеље су додијељене и Директорату за друмски саобраћај Министарства саобраћаја и поморства Црне Горе и Одсјеку за безбједност саобраћаја Управе полиције Црне Горе.

Машински факултет се на свечаности опростио и од своја два истакнута наставника – проф. др Радомира Вукасојевића и проф. др Петра Вукославчевића, који одлазе у пензију.


Машински факултет УЦГ обиљежио 46 година рада

Коментари су закључени.