„Машинство као перспектива“

Данас је на Факултету за Производњу и Мнаџмент Требиње почео Конгрес студената технике и машинства под називом „Машинство као перспектива“. Конгрес „Машинство као перспектива“ суфинансира Министарство просвете и културе, Владе Републике Српске, а организатор Конгреса је Удружења студената Факултета за производњу и менаџмент Требиње са студентском организацијом Машинског факултета у Источном Сарајеву.

Конгрес студената је отворио декан Факултета за производњу и менаџмент проф. др Душан Јокановић. Након отварања студенти су присуствовали предавању магистра Радислава Брђанина, а потом су се упознали са CNC и савременом лабораторијом факултета.

Конгрес ће трајати од 14. до 15. 11. 2014. године.

На Конгресу ће, поред студената Факултета за производњу и менаџмент Требиње, учествовати око двије стотине студената са других факултета, и то са: Машинског факултета у Београду, Машинског факултета у Бања Луци, Машинског факултета у Подгорици, Машинског факултета у Источном Сарајеву, Свеучилишта у Мостару, те студенти са Машинског факултета у Краљеву и Крагујевцу.

Пројекат „Машинство као перспектива“ је замишљен као допринос унапређењу студентског рада и стандарда, стицању нових знања и искустава, подстицању студената ка већем укључивању и ангажовању на пољу научно-истраживачке дјелатности, развоју и побољшавању сарадње између студентских организација и њихових чланова на сродним факултетима, развоју међународне сардње са Машинским и сродним Факултетима, оснивању клуба пријатеља између Машинских и сродних Факултета на прострима бивше СФРЈ те упознавању студената са капацитетима и могућностима рада на најсавременијој опреми.

Фотографије са првог дана Конгреса можете погледати у галерији.

 

Kongres "Mašinstvo kao perspektiva"

 

Коментари су закључени.