На ФПМ Требиње одржан састанак руководства факултета са представницима привреде града Требиња

Данас је на Факултету за производњу и менаџмент Требиње одржан састанак руководства факултета са представницима привреде града Требиња.  Свеобухватнија и садржајнија сарадња Универзитета у Источном Сарајеву  са привредом на плану образовног профилисања кадра за потребе тржишта рада – била је једна од тема данашњег састанка у организацији Факултету за производњу и менаџмент Требиње, којем су присуствовали представници градске администрације и привредних колектива града. Састанку су присуствовали и представници Подручне привредне коморе, Завода за запошљавање и директори средњих школа у Требињу.

 Састанак је приређен са циљем да се оствари што боља сарадња факултета и универзитета у цјелини и Требињске привреде – поштујући  стратегију Универзитета која промовише сарадњу вискокошколских установа и привреде а укључује заједничко аплицирање на пројекте, организовање семинара, научних конференција, интензивније укључивање студената у рјешавање проблема пословања кроз стручну праксу и низ других активности. Факултет је кроз краћу презентацију представио своје могућности, послије чега је услиједио низ приједлога будуће сарадње Факултета за производњу и менаџмент и привредних колектива, Заједнички став је да је задржавање високих академских стандарда на факуктету предуслов за сваку будућу сарадњу.

Посебно Је истакнут значај постојања Алумни Клуба кроз којег је јасно видљиво колико успјешно су се стручни кадрови – дипломци  Факултета за производњу и менаџмент укључили у савремене привредене токове, али исто тако и редовно праћење како да  наставни програми буду што компатибилнији и са савременим трендовима пословања , производње и тржишта рада.

Бранка Ратковић, генерални директор ИАТ-а, каже да од оснивања факултета 1995. године до данас Индустрија алата са овом образовном установом остварује одличну сарадњу.

„Велики број младих стручњака у нашем привредном колективу дошао је са Факултета за производњу и менаџмент и та спрега високошколских установа и привредних субјеката је предуслов успјешног рада“, каже Бранка Ратковић.

Заједнички је став да су дипломци Факултатета за производњу и менаџмент данас успјешни привредници од којих је већина на најодговорнијим позицијама у фирмама и друштвеним колективима.

Један од основних закључака састанка био је формирање тима који би био састављен од представника факултета, привреде и Града Требиња, са циљем јачања сарадње привреде и Универзитета.

У име факултета састанку су присуствовали декан Факултета за производњу и менаџмент проф. др Душан Јокановић, продекан за наставу проф. др Обрад Спаић, продекан за научно-истраживачки рад доц. др Мирјана Миљановић, члан сената Универзитета доц. др Љерка Јефтић, руководилац другог циклуса студија доц. др Будимирка мариновић и секретар факултета Милијана Готовина.

У име града Требиња присуствовали су начелник за привреду Раденко Драшковић и начелник за друштвене дјелатности Зоран Милошевић. Представници градске управе су дали потпуну подршку оваквом концепту развоја факултета и изразили спремност за учешће  и подршкуу свим активностима које иницира Универзитет.


састанак руководства факултета са представницима привреде града Требиња

Коментари су закључени.