Нови Правилници за додјелу стипендија

 

Фонд „Др Милан Јелић“, који дјелује у саставу Министарства науке и технологије Републике Српске, објавио је нове правилнике за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима Републици Српској, БиХ и иностранству.

„Најзначајније измјене претходних правилника огледају се у уводјењу додатних критеријума за рангирање студената из Републике Српске који студирају на универзитетима у иностранству“, речено је Срни у Фонду.

Новим правилницима уведене су и измјене у бодовању остварених резултата студената у науци, иноваторству и умјетности.

У новим правилницима прецизније се дефинишу и уговорне обавезе стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија високог образовања на домаћим и иностраним универзитеима.

Из Фонда „Др Милан Јелић“ истичу да ће конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија за академску 2014/2015. годину бити објављен у наредним данима.

Нови правилници за додјелу стипендија студентима I, II, и III циклуса студија из Фонда др Милан Јелић:

Правилник о додјели стипендија студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству, Правилник о додјели стипендија студентима другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству.

Правилнике за додјелу стипендија преузмите у прилогу.

Додатне информације: Фонд „Др Милан Јелић“.

Извор: www.ues.rs.ba


Преузмите додатак кликом на линк.


 

Коментари су закључени.