ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА И ДАН ФАКУЛТЕТА

 

Факултет за Производњу и менџмент Требиње je дана 16. 12. 2022. године, уз присуство чланова колектива, студената и већег броја званица и пријатеља факултета, обиљежио Крсну славу и Дан факултета. Поред декана проф. др Обрада Спаића, присутним су се обратили ректор Универзитета у Источном Срајеву проф. др Милан Кулић и градоначелник града Требиња г-дин Мирко Ћурић.

Декан Факултета проф. др Обрад Спаић нагласио је да је факултет, захваљујући изузетној сарадњи и подршци Владе Републике Српске, Ректората и већине факултета Универзитета у Источном Сарајеву, градске управе града Требиња и привредних субјеката Источне Херцеговине постигао запажене резултате и у наставном и у научно-истраживачком процесу и наставио свој развој узлазном путањом.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић честитајући Крсну славу и Дан факултета је истакао да нам на славу долазе истински пријатељи, тако да руководство овог факултета може бити сигурно да на Универзитету у Источном Сарајеву има истинске пријатеље, а такође истински пријатељ факултета је и уважени градоначелник Требиња г-дин Мирко Ћурић, који је показао невјероватан сензибилитет према овој високошколској установи.

Градоначелник града Требиња г-дин Мирко Ћурић је истакао да је веома поносан на ову образовну установу, јер су инжењери који излазе из ове образовне установе будућност Требиња, али и Републике Српске. Градоначелник је такође нагласио, да ће подршка овом значајном факултету за град Требиње бити настављена и у будућности, јер је изњедрио велики број студената који се налазе на кључним позицијама како у граду, тако и у Републици Српској.

У оквиру програма свечаности додијељена су и признања заслужним појединцима. За посебан допринос у развоју факултета Плакета факултета додијељена је: предсједнику Владе Републике Српске проф. др Радовану Вишковићу, ректору Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милану Кулићу, декану Медицинског факултета у Фочи проф. др Дејану Бокоњићу и академику проф. др Раниславу Булатовићу, редовном професору Машинског факултета, Универзитета Црне Горе.

За подршку и допринос у развоју факултета, дугогодишњи успјешан рад и сарадњу Захвалница факултета додијељена је: г-дину Милану Митровићу, дипл, инг. eлектротехнике и члановима колектива  г-дину Немањи Нинковићу, мастеру права и г-дину Николи Дутини.

За изузетне резултате постигнуте током студија, Деканова награда додијељена је студентима са највећим просјеком на завршној години студија: г-ђици Бојани Достинић и г-ђици Маји Миловић.


Коментари су закључени.