Одржана презентација такмичења за најбољу технолошку иновацију

На Факултету за производњу и менаџмент у Требињу данас је одржана презентација такмичења за најбољу технолошку иновацију, које организује Министарство науке и технологије РС у сарадњи са Министарством просвјете, науке и технолошког развоја Србије.

„Овим путем желимо да позовемо иноваторе да се пријаве на такмичење до 20. априла, електронским путем, преко странице inovacija.org. Наградни фонд је 38 хиљада марака. Али у оквиру тог буџета, предвиђена је и награда за најбољи средњошколски и најбољи студенски тим. Имали смо до сада лијепа искуства, а прошле године било је пријављено чак 45 екипа“, истакла је за Радио Требиње Драгана Рађан, портпарол Министарства науке и технологије РС.

Она додаје да је прошле године на такмичењу учествовало рекордних 45 екипа – а у финалу је побиједила иновација „капалица за очи“.

Рађан појашњава да екипа која се пријави мора имати најмање три члана, да има реализовану или иновацију на путу реализације, те да након пријаве слиједи низ обука на којима ће учесници стећи практична знања – како да уобличе иновацију, направе пословни модел, презентују своју идеју тржишту…

Финале овогодишњег такмичења биће у децембру у Источном Сарајеву.


НИТИ 2017.

Коментари су закључени.