Одржано предавање „Јеванђеље младости“

Вечерас је у препуном амфитеатру Факултета за производњу и менаџмент Требиње одржано предавање под називом „Јеванђеље младости“ чији је предавач био Његово преосвештенство владика Атанасије.

Умировљени владика захумско-херцеговачки и приморски Атанасије рекао је да Јеванђеље значи добра и радосна вијест и да је упућена младости, вјечном животу и будућности човјека.

На предавању „Јеванђеље младости“ владика Атанасије је појаснио да је човјек биће потенцијално створено да расте у бескрај и да је он биће будућности „више оно што ће бити него оно што јесте“.

„Зато је речено да је Бог створио човјека да расте по лику Божијем, да буде друг и партнер Божији“, рекао је владика Атанасије.

Говорећи о човјеку као бићу створеном за вјечност, владика Атансије је подсјетио на ријечи оца Јустина да у сваком човјеку треба гледати свог вјечног брата, јер ће с њим живјети.

Као једну од битних човјекових особина владика Атанасије је истакао вјеровање.

„Ми смо народ који вјерује да ништа није завршено и када је завршено. Они који вјерују у свршетак свега не вјерују у човјека“, поручио је владика Атанасије.

 

Извор: http://www.srna.rs/


Јеванђеље младости - владика Атанасије

Коментари су закључени.