Посјета професора Департмана за математичку физику и нумеричку анализу са Универзитета Саратов из Русије

Факултет за производњу и менаџмент Требиње данас су посјетили професори Департмана за математичку физику и нумеричку анализу са Универзитета Саратов из Русије – проф. др Вјечеслав Јурко и проф. др Сергеј Бутерин, као и професори са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву – проф. др Миленко Пикула и доц. др Владимир Владичић.

Професори из Русије су у вишедневној посјети Универзитету у Источном Сарајеву, приликом које су потписали Споразум о извођењу заједничких докторских студија из математике са Филозофским факулетом из Пала, и одржали низ предавања у оквиру семинара „Inverse problems in spectral analysis“. Професори са Универзитета у Саратову из Русије били су и током претходних година у посјети нашем Факултету, која се највећим дјелом састојала из активног учешћа у организовању и раду Математичких конференција Републике Српске које је наш Факултет организовао.

За студенте и професоре, професор Сергеј Бутерин одржао је презентацију о граду у коме је сједиште њиховог Универзитета – Саратову, затим је присутне упознао са Универзитетом у Саратову и својим матичним факултетом – Факултетом за математику и механику, као и са школским системом који се примјењује у Русији. Математички дио предавања, професор Бутерин је искористио да покаже примјене проблема спектралне анализе у биологији.


Предавање професора Бутерина са Универзитета у Саратову (Русија)

Коментари су закључени.