Предавање „Енергетска обнова зграда“ професора Бранислава Живковића са Машинског факултета из Београда

Факултет за производњу и менаџмент Требиње, у сарадњи са Градом Требиње и Инжењерском комором Републике Српске, организује предавање проф. др Бранислава Живковића са Машинског факултета Универзитета у Београду на тему: „Енергетска обнова зграда“. Предавање ће се одржати у Културном центру Требиње у сриједу 05.04.2017. са почетком у 13.00 часова.

Факултет за производњу и менаџмент је у завршници пројекта „Енергетске ефикасности“ у току кога је на пољу енергетске обнове и ефикасности реализовано више активности од којих издвајамо: топлотну изолацију фасадних зидова и међуспратне таванске конструкције, уградњу топлотних пумпи и соларног система и ревитализацију система расвјете уградњом LED расвјете. Управо на тему енергетске обнове говориће и професор Бранислав Живковић, редовни професор катедре за термотехнику на Машинском факултету у Београду.

Професор Живковић на Катедри за термотехнику ради од 1979. године гдје као предавач држи курсеве на основним, мастер и докторским студијама. Током своје истраживачке каријере боравио је на специјализацији у MVV – Mannheim, Њемачкa код H. P. Winkensa, једног од најпознатијих европских стручњака у области даљинскоg грејања. Више мјесеци је боравио на специјализацији у “Lawrence Berkeley“, лабораторији при Универзитету у Калифорнији, САД. У одјељењу за Примењену науку, групи за Истраживање симулацијом на рачунару, радио је на усавршавању енергетских прорачуна у климатизационој техници.

Богато искуство професора Живковића у области термотехнике огледа се у преко 80 публикованих научно-стручних радова и у реализацији преко 100 главних или идејних пројеката термотехничких инсталација у објектима различитих намјена. Водио је 5 међународних пројеката и учествовао у реализацији још 8. Обављао je функцију заменика Главног и одговорног уредника часописа КГХ. Био је гост-уредник у часопису “Energy and Buildings”.

 

Energetska obnova zgrada-2_001

Коментари су закључени.