Промоција доктора наука

У склопу Крсне славе Универзитета у Источном Сарајеву Светог Ћирила и Методија и Дана Универзитета, данас је у амфитетару Електротехничког факултета одржана промоција доктора наука. Промовисано је укупно 49 докатора наука, од којих је 42 присуствовало промоцији.

Након ломљења Славског колача и промоције доктора наука, обиљежавање Крсне славе и Дана Универзитета завршава се Свечаном академијом, којој ће присуствовати представници власти и министри из Републике Српске и БиХ, те ректори са десетак свјетских универзитета, као и универзитета из Републике Српске и БиХ.

Ректор Универзитета у Источном Срајеву рекао је да је  Универзитет у Источном Сарајеву имао евидентан напредак, што је видљиво кроз изградњу нових објеката и лабораторија, као и према броју стално запослених професора и младих асистената који су ту докторирали и постали угледни професори. Грујић је истакао да је посебно поносан на број међународних пројеката који су одобрени овом Универзитету, што је знак квалитета професора и истраживача, који пишу апликације.

Централни догађај Дана Универзитета, Свечана академија на којој ће бити додјељене награде и признања заслужним поједницима и институцијама који су допринјели развоју Универзитета, биће одржана такође у амфитетару Електротехничког факултета у 17 часова. На Свечаној академији посхумно ће бити одликован и проф. др Раде Иванковић, истакнуту научни радник са нашег Факултета.

Такође, студентица четврте године на смјеру Индустријско инжењерство за енергетику Милица Курилић, као један од најбољих студената на Универзитету добиће пригодну награду.


Дан Универзитета

Коментари су закључени.