Радна посјета декана Факултета техничких наука из Новог Сада, професора Дорословачког ФПМ-у Требиње

Факултет за производњу и менаџмент Требиње, данас је посјетио декан Факултета техничких наука из Новог Сада, проф. др Раде Дорословачки и директор департмана за Индустријско инжењерство и менаџмент са ФТН-а, проф. др Бојан Лалић. Овом приликом продубљена је сарадња ова два факултета, а разговарало се и о истраживачким пројектима и наставним активностима од заједничког интереса.

На састанку са деканом Факултета техничких наука на коме су присуствовали декан и продекани са ФПМ-а, разговарало се о заједничком организовању докторских студија. Декан Дорословачки изразио је посебно задовољство степеном опремљености лабораторија и кабинета на факултету. Посебну пажњу привукле су му досадашње пројектне активности факултета, у првом реду чланство Факултета у CEEPUS мрежи.

Професор Дорословачки је одржао и предавање на тему образовања. Предавању су присуствовали наставници, сарадници и велики број студената са ФПМ-а. На предавању су истакнути неки од најзначајнијих праваца при модернизацији наставе, увођењу нових дидактичких средстава, употреби рачунара у процесу наставе и сл. Посебну пажњу професор Дорословачки је посветио односу професор-ученик, као и важности квалитетних уџбеника у процесу преношења и усвајања знања.


Радна посјета декана Факултета техничких наука

Коментари су закључени.