Састанак руководства Факултета за производњу и менаџмент Требиње са директорима средњих школа града Требиња и начелницом Слађаном Скочајић

Дана 14.02. 2022. године у деканату Факултета организован је радни састанак руководства Факултета и директора средњих школа града Требиње као и градске администрације.

Састанку су присуствовали декан факултета проф. др Обрад Спаић, продекани доц. др Будимирка Мариновић, проф. Др Душан Јокановић, секретар факултета Милијана Готовина, начелник за културу, породицу, спорт и образовање града Требиња  Слађана Скочајић, Мишо Пешић директор Гимнаизије „Јован Дучић“, директор Центра  средњих школа Недељка  Илијић и директор Техничке школе Требиње Небојша Бован.

На састанку су разматрани нови и садржајанији модалитети  за унапређење досадашње сарадње Факултета  и Универзитета у Источном Сарајеву у цјелини са средњим школама и администрацијом Града Требиња.

Сви учесници састанка су изразили потпуну спремност за још бољу сарадњу,  на начин да се ресурси којима сви располажу  учине доступним  и заједничким активностима као што су Дани отворених врата и Сајам образовања. Представљање на прихватљув начин научних резултата у високом образовању што већем броју узраста, а посебно у привреди је интерес свих, апострофирали су  учесници састанка.  Декан факултета је исказао спремност да факултет и  даље подржава едукацију средњошколаца у савременим лабораторијама факултета, као и низ других активности које  афирмишу квалитетно обазовање и останак младих људи на овим просторима.

Начелница Скочајић је исказала спремност и веома јасне облике подршке администрације града Требиња за овакве заједничке активности у области образовања.

У наредном периоду услиједит ће и други састанци овакве врсте, са привредницима и другим релевантним дјеловима друштвене заједнице у којима  Факултет и Универзитет  препознаје своје партнере, са којима заједно може да буде основни покретач развоја  друштва.


Коментари су закључени.