Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској

Министарство науке и технологије Републике Српске 12. годину за редом, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије, организује Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској. 
Тимови се могу пријављивати од 15.03. до 20.04. путем сајта www.inovacija.org.
Као и прошле године, Министарство науке и технологије ће у осам градова Српске организовати промоцију Такмичења, а већ у четвртак, 05.04.2018. године од 11 часова,  за град Требиње промоција ће одржи у просторијама Факултета за производњу и менаџмент.

Наградни фонд за такмичење износи 38.000 КМ, а као и претходне године специјалне награде ће добити и најуспјешнији средњошколски тим и најуспјешнији студентски тим.
Циљ Такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације.
Такмичење се одвија у више кругова од којих је први круг елиминациони гдје се осим оригиналности велика пажња посвећује реалној могућности тржишне верификације.
У Републици Српској у претходних 11 година кроз такмичење је прошло 273 тима у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала, од чега се у категорији реализованих иновација такмичило 209 тимова.
Награђено је укупно 86 тимова у вриједности од 389.000,00 КМ.
Такмичење за најбољу технолошку иновацију резултат је сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Министарства науке и технологије Републике Српске на основу Меморандума о сарадњи два министарства и Споразума о специјалним паралелним везама Србије и Српске.
Више информација може се наћи на сајту www.inovacija.org као и на сајту Министарства науке и технологије Републике Српске.
Поред тога, додатне вијести ускори ће бити и на Facebook страници Најбоља технолошка иновација 2018.

Коментари су закључени.