Министарство суфинансира 50 докторских дисертација

 

Данас је Министарство науке и технологије РС објавило конкурс за суфинансирање 50 докторских дисертације и конкурс за програм усавршавања научно-истраживачког кадра у 2015. години.

У овој години министарство ће суфинансирати 6 докторских дисертација из природних наука, 12 из инжењерства и технологије, 9 из медицинских и здравствених наука, 8 из прољопривредних, 8 из друштвених, 5 из ххуманистичких и 2 из умјетности.

Право учешћа на конкурсу имају сви докторанди који имају држављанство БиХ и стално мјесто пребивалишта на територији Републике Српске.

Кандидати који су на дан објављивања конкурса старији од 40 година живота неће бити узети у обзир приликом бодовања.

Право на суфинансирање израде и одбране докторске дисертације имају кандидати који студирају по Болоњском систему и они који докторску дисертацију пријављују по старом систему.

У оквиру овог конкурса Министарство науке и технологије ће у 2015. години, у складу са усвојеним програмом рада, суфинансирати пројекат запошљавања 4 млада истраживача на одређено вријеме, који похађају студије другог и трећег циклуса високог образовања у Републици Српској, у областима природних наука, инжењерства и технологије, медицинских и здравствених наука, те пољопривредних наука.

 


Пријаве за суфинансирање докторских дисертацију примају се до 30. септембра, док је рок предаје захтјева за наставак суфинансирања пројеката са младим истраживачима 31. октобар 2015. године.


 

Конкурс за суфинансирање програма усавршавања научно-истраживачког кадра у 2015. години односи се на научне студијске боравке у иностранству и на научно усавршавање у научној организацији у иностранству.

За ову намјену ресорно министарство издвојило је 20.000 КМ.

 


Рок за пријаву на овај конкурс је 31. октобар текуће године.


 

Наведене конкурсе са пратећим обрасцима преузмите у прилогу!

Извор: WEB Редакција УИС

Преузмите додатак кликом на линк.

Коментари су закључени.