Омладински форум „Власина 2015“

Пројекат Омладински форум „Власина 2015“ има за циљ да пружи знање, информације, алате, контакте и мотивацију омладинским активистима из Србије и Републике Српске, како би својим активностима допринијели развоју не само омладинског сектора, већ и цјелокупног друштва.

Уз подршку Министарства омладине и спорта, Министарства просвете науке и технолошког развоја, Канцеларије за Косово и Метохију и Канцеларије за људска и мањинска права, а по угледу на омладинске форуме у Европи, удружење младих „Уједињена Србија“ са својим пријатељима (организацијама) покреће пројекат Омладински форум „Власина 2015“, који ће бити организован у периоду од 24. до 31. августа 2015. године на Власинском језеру, у југоисточном дијелу Србије.

Иновативност догађаја представља покушај да се форма класичних семинара/форума измјести у природно окружење и да се Власинско језеро уз образовне, креативне и спортске садржаје промовише као ново мејсто окупљања активних младих из Србије и региона.

Кроз своје активности пројекат се бави мотивацијом младих за преузимање активне улоге у развоју локалне заједнице, подстицањем предузетничког духа код младих, подстицањем креативности и употребе практичних вештина, те креативности у свакодневном животу и раду. Такође, пројекат прoмовише здрав живот и физичке активности, као и подстицање на одрживо дјеловање и очување животне средине. Пројекат тежи да окупи на једном мјесту 1.000 активних младих из свих дијелова Србије и Републике Српске.

Форум је замишљен као едукативни камп, који ће бити тематски подијељен у седам модула, у оквиру којих ће млади моћи да похађају предавања и интерактивне радионице различите тематике, од предузетништва, локалног активизма, управљања пројектима, проналажења финансијера за реализацију својих активности, преко умјетности и спорта до екологије и здравог живота. Предавачи на Форуму биће реномирани стручњаци у датим областима, професори, државни службеници, научни радници, спортисти и умјетници.

Број мјеста на форуму је ограничен, стога вас молимо да пријаве доставите у што краћем року. Котизација за учеснике износи 55€, урачунат превоз, храна и смештај.

За све детаље и појединости у вези форума молимо вас да контактирате Александра из сектора за односе са учесницима форума:

Александар 063/833-56-31
forumvlasina@gmail.com

Додатне информације: Омладински форум „Власина 2015“

Извор: http://www.ues.rs.ba/

Коментари су закључени.