Преузмите е-књиге бесплатно

Више не морате да трошите новац на класичне књиге. Од сада књиге, скрипте, магазинске чланке и различите текстове можете једноставно преузети са интернета на компјутере, таблете или паметне телефоне. Ево неколико интернет страница које омогућавају бесплатно преузимање књига у електронском облику.

Project Gutenberg www.gutenberg.org

Једноставно преузимање књига са интернета без регистрације. Ова страница има колекцију од преко 45 хиљада е-књига доступних у ePub, Kindle, HTML и другим форматима.

Open Library https://openlibrary.org/

Једна од најпопуларнијих страница свакако је Open Library. Она је настала као пројекат Internet Арцхивеа и у њеном стварању могу учествовати сви корисници. Open Library садржи више од милион књига, а претрага омогућава једноставно претраживање књига по наслову, теми или аутору.

Internet Archive https://archive.org/

Непрофитна дигитална библиотека идеална је за све који траже књиге које се више не штампају. На овој страници можете пронаћи књиге различитих формата и на различитим језицима, било да су романи, историјске књиге или академски чланци.

Book Boon http://bookboon.com/

Још једна интернет страница на којој без регистрације можете преузети научне радове или пословне књиге. Book Boon распоређен је према научним подручјима, једноставан је за употребу и садржи преко хиљаду е-књига које можете преузети за свега десетак секунди.

ManyBooks.net http://manybooks.net/

ManyBooks.net омогућује вам бесплатно преузимање препоручених и популарних е-књига, као и најновијих наслова. На овој страници можете претраживати књиге по имену аутора, жанру, наслову или теми, регистрација је обавезна, а само једним кликом можете преузети више од 29 хиљада е-књига.

Free eBooks http://www.free-ebooks.net/

Ако желите препоруку или оцјену других читалаца, ово је идеална страница за вас. Након што одаберете књигу, испод ње можете прочитати опис и коментаре других корисника. Од романа до стручне литературе, све то можете брзо и једноставно преузети преко Free eBooks странице.

LibriVox https://librivox.org/

LibriVox је специјализовани сервис који нуди хиљаде бесплатних аудиоснимака кљига. На овој страници можете пронаћи класике или књиге које се више не штампају у звучном облику те их преузети једним кликом миша.

Smithsonian’s Digital Library http://library.si.edu/digital-library/

Једна од најбоље чуваних тајни интернет јесте засигурно Дигитална библиотека Smithsonian-a. Било да се бавите истраживачким радом или само желите да сазнате нешто ново, ова интернет библиотека вам нуди бројна дигитална издања, дијаграме, библиографије и онлајн изложбе.

Europeana www.europeana.eu/portal/

Истраживачи и интернет сурфери могу уживати у европској култури захваљујући Europeana. Са фокусом на умјетности и историји, Europeana нуди књиге, податке и аудио снимке.


 

Извор: www.studentskizivot.com


Коментари су закључени.