Школарина у Српској 440 КМ

Према Одлуци о висини школарине за редовне и ванредне студенте на студијским програмима првог и другог циклуса студија на јавним високошколским установама за академску 2014/15. годину, коју је данас донијела Влада Републике Српске, школарина за редовне студенте првог циклуса студија на већини студијских програма у Српској износи 440 марака.

Изузетак су студијски програми на медицинским факултетима те студијски програми музичке и ликовне умјетности на којима школарина износи 660 марака, као и студијски програм драмске умјетности, гдје школарина за смјер продукције износи 1000 марака, док за филмски и телевизијски смјер, као и смјер анимираног филма износи 1.500 марака.

За ванредне студенте школарина на свим студијским програмима на првом циклусу студија износи 1.500 марака.

На другом циклусу студија, школарина за редовне студенте за већину студијских програма износи 880 марака. Изузетак су студијски програм ликовне и музичке умјетности, гдје школарина износи 1.500 марака те студијски програм драмске умјетности, на којем је школарина 3000 марака.

За ванредне студенте школарина за студијске програме на другом циклусу студија износи 1.500 марака. Изузетак су два студијска програма на Универзитету у Бањој Луци и то студијски програм драмске умјетности, гдје је школарина 3000 марака и студијски програм музичке умјетности, гдје је школарина 4000 марака.

Плаћања школарине ослобођени су редовни студенти до навршених 26 година живота из категорија: дјеца погинулих и несталих бораца ВРС, дјеца ратних војних инвалида ВРС  I и II категорије, студенти инвалиди ВРС од I до V категорије, студенти са инвалидитетом и студенти без оба родитеља.

Редовни студенти до навршених 26 година живота који су дјеца ратних војних инвалида ВРС од III до VI категорије или су из породица са два или више студената првог циклуса студија на јавним високошколским установама у Републици Српској плаћају половину износа школарине.

Коментари су закључени.